Oteller

Niğde Merkez Otelleri (4 Sonuç)

Sırala

Kalkan Otelleri

Türkiye’nin en temiz denizine sahip tatil beldeleri arasında yer alan Kalkan, mavi bayraklı plajlarıyla unutulmayacak bir tatil vadediyor. Likya uygarlığının başkenti Xanthos başta olmak üzere Kalkan’daki tarihi eserleri, doğal güzellikleri ve muhteşem manzaraları gördüğünüzde tatilinizin hiç bitmemesini dileyeceksiniz.

Kalkan Hakkında Genel Bilgiler

Türkiye’nin ne popüler tatil rotaları arasında yer alan Kalkan, Antalya’nın batısında, Kaş’ın ufak ve şirin bir beldesi. Kalkan beldesinin tarih boyunca Hititlerden Lidyalılara, Romalılardan Osmanlılara kadar birçok farklı medeniyeti ağırlaması, günümüzde beldenin her yerinden tarih fışkırmasını sağlıyor.

Kalkan’a ulaşımın Türkiye’deki birçok tatil beldesine göre biraz daha uzun sürmesi, beldenin tertemiz kalması üzerinde büyük etkisi bulunuyor. Kalkan beldesinin doğal güzelliklerini yerinden görebilmek için önce Dalaman ya da Antalya Havalimanı’na gitmek gerekiyor. Kalkan Dalaman’dan 125, Antalya’dan ise 200 kilometre mesafede yer alıyor.

Post

Kalkan Plajları

Kalkan, Patara ve Kaputaş gibi Türkiye’nin en ünlü plajlarından bazılarına ev sahipliği yapıyor.

Patara Antik Kenti yakınlarında yer alan Patara Plajı, 12 kilometreden fazla uzunluğuyla ve sığ deniziyle olduğu kadar caretta caretta deniz kaplumbağalarının yumurta bıraktıkları plaj olarak da biliniyor. Plaj bu yüzden koruma altında. Bu bölgenin sürekli rüzgar alması nedeniyle özellikle rüzgar sörfü yapanlar, Patara Plajı’na büyük ilgi gösteriyor. Patara Plaj��’na dikkatle baktığınızda, eski Yeşilçam filmlerinin bazılarını hatırlayabilirsiniz. Zira kimi noktalarda 300 metreye yaklaşan genişliği, plajı çöl sahneleri için ideal bir set haline getiriyor.

Tatil beldesinin bir başka ünlü plajı ise Kaputaş Plajı. Kalkan ile Kaş arasındaki sahil yolu üzerinde yer alan Kaputaş Plajı’nın turkuaz rengindeki suyu görenleri hayrete düşürüyor. 187 basamak inilerek ulaşılan Kaputaş Plajı’nın ünü çoktan yurt dışına ulaşmış durumda. Siz de Kalkan’a gittiğinizde burayı ziyaret etmeyi sakın unutmayın.

Kalkan Çevresinde Gezilecek Yerler

Kalkan’da geçireceğiniz süre sadece deniz ve güneşle buluştuğunuz bir yaz tatilinden ibaret olmuyor, aynı zamanda bir kültür turu özelliği taşıyor. Binlerce yıl öncesinden bu yana birçok medeniyete ev sahipliği yapan bölgede, bu medeniyetlerin izlerini bugün bile görmek mümkün. Likyalılara başkent olmuş ünlü Xanthos Antik Kenti 1988 yılından beri UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alıyor.

Likya uygarlığının idari merkezi olan Xanthos Antik Kenti’ne sadece 4 kilometre mesafede yer alan Letoon Antik Kenti ise Likyalıların dini merkezi olarak öne çıkıyor. Kent resmi olarak Muğla sınırlarının içinde ama Xanthos’a bu kadar yakın bir antik kenti görmeden dönmemek olmaz. Letoon Antik Kenti’nde Apollon ve Artemis tapınakları görülmeye değer.